Тронът на базилиск – Грег Кийс

„Господар и командир“ се среща с „Игра на тронове“ и „Карибски пирати“
 
Векове наред тези на Трона на Базилиск са управлявали всеки континент, брутално поробвайки човешката раса. Сега, след безкрайни войни, трите човешки империи Офион, Велеса и Моджал са отблъснали демоничните дреху обратно в родината им и са се обединили за една последна, епична битка, за да ги победят завинаги. Предишните им опити са били неуспешни и дяволските оръжия и тъмната магия на дреху винаги са триумфирали. Базилиск остава незавладян.
 
Начело на своята търговска флота, в името на хората Аластор Невелон и неговият син Креспин отплават към врага – този път със свои собствени тайни оръжия. Дреху не са единствените, които използват измама или се поддават на амбицията. Аластор е принуден да изпрати дъщеря си Крисанта в столицата Офион Магне като „жест“ на лоялност. Сигурен в предателството в самата империя, на която служи, Аластор го прави, без да се съпротивлява. В края на краищата, който контролира Базилиск, контролира света.
 
Крисанта трябва да използва изключителния си интелект, за да открие какви заговори и тайни се крият в сърцето на Офион. Едно опасно място, където придворният етикет прикрива убийствени намерения.
 
Докато нациите се сблъскват и избухва война, истинският ключ към победата над дреху може да се крие в отдалечен планински замък в ръцете на разбойник, известен като Хрътката, и Амолита, младата робиня на магьосник, по-древен от всяка нация и чиято истинска лоялност е неизвестна.
 
Превод Милена Тодорова
Редактор и коректор Десислава Иванова
Адаптация на корицата Виктория Видевска
Предпечат Виктория Видевска
 
Характеристики: американска, първо издание / меки корици / 14х21 см / 430 стр./ година на издаване: 2024 / ISBN 978-619-7736-91-5
 
25,00 лв. 12,50 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,50 лв.
Моля, изберете: