Тела и светове – Сергей Герджиков

Тази книга е художествен експеримент и има тема: живите тела и световете. Каквото е тялото, такъв е светът, който то възприема. Ние живеем в един свят заедно с всичко живо. А всяко живо тяло има свой сетивен и умствен свят. Телата живеят световете: едно човешко тяло живее човешки свят, едно нечовешко – нечовешки свят.

Тук са побрани истории за най-различни тела с техните светове: реални и фантастични, човешки и нечовешки, земни и неземни. Световете на хората от всякакви култури са потопени в един човешки свят. А има и измислен свят от образи и думи. Една книга носи малък свят, който се разкрива от читателя. Ако на други планети има живи същества, те ще изживяват коренно различен свят от земния. И ще живеят в същата Вселена, макар и възприемана непостижимо за нас. Всички герои и истории тук са измислени, макар и да напомнят за реални. Те са реалистични и фантастични, за хора, животни и растения, за радостите и мъките да си човешко същество: здраве – болест, танц и секс, живот и смърт.

Сергей Герджиков е професор по философия в Софийския университет и автор на много статии и книги. Той пътува по света, изкачва планини, стени и върхове. Негови разкази, преводи и пътеписи са публикувани в списания и в отделни книги: разкази и студии в „Съвременник“, Японски дневникЯпонски загадки, Алпийски дневник.

Редактор и коректор: Васил Койнарев
Художествено оформление: Виктория Видевска (снимка: Хъбъл)

Характеристики: Българска, първо издание / меки корици / 13х20см / 284 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7736-67-0

17,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 17,00 лв.
Моля, изберете: