Светлина от изтока (разкази от Китай) - Наталия Бояджиева

Наталия Бояджиева е родена на 15 април 1960 г. във Варна. Завършила е българска и руска филология в ШУ „Константин Преславски“. Работи като преподавател по български език и литература и като журналист на свободна практика. Член е на СБЖ. Превежда от руски, полски, английски и италиански. Първата `и книга „Светлина от Изтока“ е с разкази за Китай, където е живяла три години.

В книгата „Светлина от Изтока“ се преплитат традиционна символика и древна мистика с живата пъстрота и екзотика на съвременния китайски свят. Нов и красив свят, който пленява читателите със своите тайнства и многоликост. Остър ум и наблюдателност, изискан стил и изящна реч са основните качества на „Светлина от Изтока“. Изключително експресивна, авторката Наталия Бояджиева води разказа с тон на приятел, който е нетърпелив да опише пред нас тънкостите на далекоизточния културен ареал.

 

В каталога на издателството ще откриете и другото заглавие на Наталия Бояджиева - „Лицата на Филипините. Разкази от архипелага с хилядите острови“.

Редактор: Симеон Бояджиев
Коректор: Камелия Ангелова
Художник: Емилия Бояджиева-Пеева
Предпечат: Виктория Видевска

Характеристики: Българска, трето издание / меки корици / 13 х 20 см. / 378 стр. / с цветни снимки / година на издаване: 2024 / ISBN 978-619-7736-87-8

17,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 17,00 лв.
Моля, изберете: