Рим 2.0 – Миодраг Ковачевич

ЗАПАДНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ е отблъснала натиска на варварите през 4./5. век и се готви за празнуването на 1500 г. от основаването на Града (748 г. от н.е.). Квинт Емилий, скриба от Канцеларията на императора, обаче от години забелязва белези на нова криза. Странна болест на императора му позволява ежедневно да се среща с владетеля. Дали беседите им ще открият пред Цезар път за спасяването на Рим, а на Квинт – тайната на заболяването на Август?

След няколко книги в други жанрове, това е първи исторически роман за Миодраг Ковачевич, действието, на който се развива в Римската империя, но по по-различен от познатия в учебниците сценарий.

В коридора пред кубикулата Квинт седна на една от мраморните пейки и се загледа в плетеницата от шарки на разноцветните мрамори по стената. После затвори очи и с наслаждение отново мислено измина пътя от купола дотук. Тишината се нарушаваше единствено от ромона на водата във фонтаните и когато напълно се отпусна, усети отново да го обгръща тъга. Неговият любим Рим също потъваше в тишината, а човекът, който можеше да промени това, лежеше немощен в спалнята отсреща, въпреки че, както беше казал Веспасиан: „Caesarem decet stantem mori“ (На Цезаря подобава да умре прав).

Художествено оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Българска, първо издание / меки корици / 13х20см / 256 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7736-08-3

15,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,00 лв.
Моля, изберете: