Пустият бряг - Тони Парк

КНИГА ВТОРА ОТ ПОРЕДИЦАТА ЗА СОНЯ КУРЦ. ПЪРВА КНИГА – „ДЕЛТА“

ТРУП. ИЗМАМА. ПОГРЕБАНА ТАЙНА.

Соня Курц – бивш войник и оттеглил се наемник, е във Виетнам, посветена на плана си за лично отмъщение, когато получава сигнал за помощ от дъщеря си.

Ема е студентка по археология и в момента присъства на разкопки по периферията на Национален парк „Етоша“ в Намибия. Там тя открива останките на човешки труп, който датира от времето на войната за свобода на страната през 1980 г.

Тялото, идентифицирано като Хъдсън Бранд, се оказва ключов елемент от пъзел, обещаващ да разкрие местонахождението на заровено съкровище от модерната епоха. За такава находка някои хора са готови да стигнат до убийство.

Соня се завръща в родината си, за да се срещне с Ема, но открива, че дъщеря ѝ е в неизвестност.

Бившият агент на ЦРУ Хъдсън Бранд, който в действителност е жив и здрав, също се завръща в Намибия, за да разбули мистерията, съществувала десетилетия. Уликите, водещи към истината, са погребани в отдалечено кътче на пустинята. 

Тони Парк е роден през 1964 г. и е израснал в западните покрайнини на Сидни. Работил е като репортер във вестници в Австралия и Англия, както и като прессекретар на правителството и консултант по връзки с обществеността. Писател на свободна практика. Бил е майор в австралийската армия и през 2002 г. служи шест месеца в Афганистан като офицер по обществените дела. Заедно със съпругата си Никола разпределят времето си между дома им в Сидни и Южна Африка, където живеят на палатка. Парк е автор на дузина книги с приключенски привкус. Действието на всичките му романи се развива в Африка.

Превод Силвия Желева
Редакция и корекция Радина Чачева
Художествено оформление Иван Иванов

Характеристики: Австралийска, второ издание / меки корици / 14х21 см / 470 стр. / година на издаване: 2015 / година на издаване в България: 2024 / оригинално заглавие: An Empty Coast / ISBN 978-619-7736-88-5

17,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 17,00 лв.
Моля, изберете: