Принцесата булка (твърди корици) – Уилям Голдман

Какво се случва, когато най-красивото момиче на света се омъжи за най-прекрасния принц на всички времена и се окаже, че… ами… той не е мъжът на нейните мечти?

Като малко момче, Уилям Голдман обожава да слуша как баща му чете класиката на С. Моргенстърн „Принцесата булка“. Но когато пораства, той открива, че скучните части са пропускани от него и само „добрите“ достигат до ушите му.

Днес Голдман осъществява това, което баща му е правил навремето, реконструира версията на „добрите части“, за да очарова умните деца и невинните подрастващи.

За какво е историята ли? Фехтовка. Борба. Истинска любов. Силна омраза. Сурово отмъщение. Няколко гиганти. Няколко лоши мъже. Няколко добри мъже. Пет или шест красиви жени. Чудовищни и мили зверове. Някои бягства и залавяния. Смърт, лъжи, истини, чудеса и малко секс.

Уилям Голдман е американски писател, драматург и сценарист. Публикува пет романа и три пиеси за Бродуей, преди да стане един от най-успешните сценаристи в Холивуд. Носител е на литературни награди, както и на две награди „Оскар“.

Превод: Владимира Старирадева
Худ. оформление: Исмаил Инджеоглу

Характеристики: Американска, първо издание / твърди корици / 13.5х21см / 486 стр. / година на издаване: 1973 / година на издаване в България: 2023 / ISBN 978-619-7313-81-9

25,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 25,00 лв.
Моля, изберете: