Преодоляване на Карпатите - Георги Цветков

XIX век, светът е претърпял катастрофално наводнение и огромни части от сушата са под вода от десетилетия. Европа е покосена от болести и войни. Оцелелите градове са свързани в мрежа от плавателни канали. Наред с това европейците са се пристрастили към употребата на настойка от бучиниш, което води до тяхната деградация.
 
След петгодишно изгнание в Нова Англия маджарският офицер Лайош посещава крепостта на Кобурга в опит да получи от него подводни лодки, с които да атакува Франц Йосиф и да ликвидира властта на Хабсбургите. Следва низ от събития, в края на които Лайош научава за оцелели островитяни, които започват да овладяват безкрайната океанска шир и издигат нови градове. На хоризонта се задава нова културна епоха.
 
Георги Цветков е професор по химия в Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. Това е втора негова книга, след повестта „Трите смърти на Америгор“, публикувана под псевдоним в издателство „Лемур“.
 
Редактор и коректор: Севда Турмакова
Художествено оформление: Виктория Видевска
Предпечат: Анна Георгиева
 
Характеристики: Българска, първо издание / меки корици / 13 х 20 см. / 212 стр. / година на издаване: 2024 / ISBN 978-619-7736-85-4
17,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 17,00 лв.
Моля, изберете: