Пътища към устойчивостта – Атанаска Станчева

Атанаска Станчева работи като главен асистент в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българската академия на науките. През 2017 г. защитава дисертация на тема „Екодвижения в постсоциалистическа България. Културни практики и гражданска активност“ в същия институт. Тази книга е преработен вариант на докторантското ѝ изследване.

Книгата представя примерни пътища към устойчивостта, разглеждана в своята цялост като съчетание на екологично, социално и икономическо измерение, чрез модели на живот „в хармония с природата“ и нови форми на производство, дистрибуция и потребление на „чиста храна“. Тя анализира взаимодействието човек – околна среда и дава поглед върху природозащитничеството като процес, съставен от идеите и действията чрез които хората изразяват и осъществяват възприетите от тях отговорности към околната среда. Изследването се фокусира върху жизнения опит на представители на две природозащитни движения и действията, които те предриемат, за да подобрят състоянието на Земята.

Научен редактор: проф. д-р Ана Лулева
Рецензенти: проф. д.ф.н. Радост Иванова и проф. д-р Ана Лулева
Коректор: Васил Койнарев
Художествено оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Българска, първо издание / меки корици / 13х20см / 424 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7736-26-7

20,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 20,00 лв.
Моля, изберете: