Невероятните приключения на Каменна глава – Емилио Салгари

Книга трета от трилогията БЕРМУДСКИТЕ ПИРАТИ

ПЪРВА ЧАСТ „Бермудските пирати“, ВТОРА ЧАСТ „Гръмотвержецът кръстосва моретата“.  

„БЕРМУДСКИТЕ ПИРАТИ“ е един от най-наситените с приключения и битки романи на Емилио Салгари, писан през 1909 година и пълен с исторически събития и художествени измислици на разигралите се битки по време на Американската война за независимост. Това е книга трета от трилогията със същото име. В нея проследяваме историята на английския баронет и корсар Уилям Маклелан, биещ се на страната на американците, и маркиза на Халифакс, биещ се на страната на англичаните.

След битката при Бънкър Хил – мащабно сражение между английските и американските войски, разиграло се на хълмовете Бънкър Хил и Брайдс Хил, близо до Бостън, на 17 юни 1775 г., маркизът на Халифакс успява да избяга с пленената от него Мери Уентуърт. По-късно капитан Маклелан влиза в няколко битки със своя Гръмовержец и успява да върне жената на сърцето си, но войната не е приключила, а събитията се разиграват вече и в Канада. Бретанците Каменна глава и Малък пламък имат мисията да занесат две писма с инструкции от генерал Вашингтон на силите на американците, които обаче са обсадени и притискани от англичаните по всички бойни полета. Двамата смели пирати преживяват няколко корабокрушения и влизат в десетки битки по сушата и с индианците, за да изпълнят своята мисията.
Съдбата пък събира за един последен дуел двамата братя по кръв и непримирими врагове: английския баронет и корсар Уилям Маклелан и маркиза на Халифакс… Кой ли ще сложи точка на спора?

превод: Веселина Благоева
худ. оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Италианска, първо издание / меки корици / 13х20см / 340 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7736-21-2

15,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,00 лв.
Моля, изберете: