Най-опасната игра – Ричард Конъл / Разцъфналата странна орхидея – Хърбърт Уелс

Вземи и завърти! Една книга с две корици, с която поставяме началото на новата ни библиотека Прометей!

НАЙ-ОПАСНАТА ИГРА

Известен ловец на едър дивеч от Ню Йорк претърпява корабокрушение, като попада на изолиран остров в Карибския басейн. Там той се превръща в плячка, след като е преследван от руски аристократ в най-опасната и откачена игра, която някой може да измисли.

Ричард Конъл е един от най-известните американски писатели на разкази за своето време. Става популярен най-вече с историята си „Най-опасната игра“, която е позната и като „Хрътките на Заров“. Произведението е вдъхновило десетки филми и програми за радиото и телевизията. Разказът е публикуван е за първи път през 1924 г., като досега не е превеждан на български език.

превод: Владимира Старирадева
художествено оформление: Виктория Видевска

 

РАЗЦЪФНАЛАТА СТРАННА ОРХИДЕЯ

Колекционер на орхидеи купува няколко нови грудки за колекцията си, които идват от отдалечен район на неизследваната джунгла. След като ги засажда, една от тях се развива в странна кръвосмучеща форма на живот.

Хърбърт Уелс е английски писател, считан е за един от „бащите на научната фантастика“, заедно с Жул Верн и Хюго Гърнсбек. Разказът му „Разцъфналата странна орхидея“ е публикуван за първи път през 1894 г., като досега не е превеждан на български език.

превод: Светлана Комогорова – Комата
художествено оформление: Виктория Видевска

 

Характеристики: Американска, английска, първо издание / меки корици / 12х16,5 см / 92 стр. / година на издаване в България: 2022 / ISBN 978-619-7313-33-8

8,00 лв. 4,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 4,00 лв.
Моля, изберете: