Мамник и Вълчи разкази (футляр) – Васил Попов

След невероятния им успех, сега „Мамник“ и „Вълчи разкази“ пристигат в този чудесно оформен лимитиран коплект! Книгите са с меки корици, поставени във картонен футляр и със специално разработени корици! 

Мислим, че тези две книги нямат нужда от преставяне, но все пак:

МАМНИК: В трънското село Вракола се случват необикновени неща – няколко човека са убити по невиждан начин, други се събуждат с особени белези по тялото. Сякаш над селото е надвиснало нечовешко зло. Настаненият в старчески дом Емил, заедно с граничния полицай Божана Горнева, започва да разследва странните случаи и се натъква на потулени от миналото загадки и на оживяло от българския фолклор чудовище. В битката със злото ще им помага и един възкръснал мъртвец, който има несвършена работа на този свят…

„Мамник“ е победител в Storytel Studio – първия по рода си конкурс в България за оригинален аудиосериал.

ВЪЛЧИ РАЗКАЗИ: Сборникът „Вълчи разкази“ разкрива дивия балкански дух, населяващ Трънските земи, където се преплитат история и фолклор, истина и легенда, любов и омраза. Заслепени от своите амбиции и копнежи за любов, справедливост и свобода, героите на разказите се оказват изправени пред избора да загърбят собствените си желания и да останат човеци или да престанат да бъдат себе си, та да се превърнат във вълци. Защото в едно смутно време, като кърджалийското такова, се раждат не само герои. Раждат се и зверове.

Васил Попов е автор на разкази и романи, базирани на български митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси, като „Таласъмия“ на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание ShadowDance и конкурса на „Сборище на трубадури“ на името на Агоп Мелконян.

Худ. оформление: Фантастичните корици на Исмаил Инджеоглу са добре познати в средите. Това е вторият ни общ проект след работата му по оформлението на „Принцесата булка“ на Уилям Голдман.

Характеристики: Българска, второ издание / меки корици / 13х20см / 670 + 392 стр. / футляр / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7736-06-9

40,00 лв. 20,00 лв.