Кара Тепе. Пътят на Васила – Десислава Илкова

Лятото на 1913 г. От някогашната столица на Османската империя до едно българско село в подножието на три хълма –пътят на Васила е осеян с трудности и загуби. Докато не среща Христо - мъжа, за когото е готова да бъде по-силна от ужаса на войната, от дългите самотни нощи и дори от решенията на съдбата. Трябва ли да се примириш с Божията воля, когато може да изгубиш най-ценното – любовта?
 

50-те години на 20-и век. Огънят, който изгаря сърцето на Цвета и я подтиква да прекрачи оковите на патриархата и предразсъдъците на обществото. Едно име - Иван. Колко изпитания е способен да премине човек, комуто е писано да обича?
История за няколко човешки съдби, преплетени случайно – от Междусъюзническата война, през пленническите лагери, до борбата за най-милото – потомството.
Една история за времето, в което честта и достойнството са над всичко, за неочакваните житейски дарове и за смелите мечти.

 

Редактор и коректор Васил Койнарев
Художник на корицата Дамян Дамянов 
Предпечат Анна Георгиева
 
Характеристики: Българска. Трето издание / меки корици / 13х20 см / 212 стр. / година на издаване: 2024 / ISBN 978-619-7736-97-7
17,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 17,00 лв.
Моля, изберете: