Японски загадки – Сергей Герджиков

Япония, Страната на изгряващото слънце, е пълна със загадки. Тук в тази книга са десет от тях: 1. Ниппон, Нихонджин, Нихонго: Страната и езикът; 2. Шогун: Кланове, бакуфу и шогуни; 3. Катана: Мечът на самурая; 4. Дзен: Отвъд живота и смъртта; 5. Нинджа: Връх в шпионското изкуство; 6. Гайджин: Затваряне на Япония; 7. Модернизация, войни и окупация; 8. Якудза: Мафия на „отхвърлените“; 9. Гейша: Загадки на японската еротика; 10. Кайша: Японското чудо и „загубеното десетилетие“.

Пътеписът се допечатва 20 години по-късно поради подновения читателски интерес.

Сергей Герджиков е доктор на философските науки и професор във Философски факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работи във философия на науката, онтология, антропология, философия на културата и на Изтока, философия на езика. Изследванията му са реализирани в над 140 научни трудове и учебници, сред които 13 монографии и около 120 научни студии и статии към 2021. Той е съставител и преводач на 4 антологиици автор на над 25 учебници и помагала по философия и гражданско образование. Автор на книги с пътеписи. Вижте и изданието „Японски дневник“.

В каталога на издателството можете да откриете и новата книга с разкази на Сергей Герджиков - "Тела и светове".

Редактор и коректор: Васил Койнарев
Художествено оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Българска, второ издание / меки корици / 13х20 см / 382 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7313-91-8

15,00 лв.