Японски дневник – Сергей Герджиков

ДЗЕН И ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ЕДИН ГАЙДЖИН

Това е разказ за едно дълго пътешествие в ЯПОНИЯ, ПАКИСТАН И КИТАЙ – пътуване на търсач, който се опитва да прозре в живота на най-далечната страна и нейните хора. Търсенето ме отведе до смайващи открития в Страната на изгряващото слънце, в Дзен храмове и майстори, на върха на магическия вулкан Фуджи, по пътищата и върховете на ПАКИСТАН – базов лагер на Нанга Парбат – Планината убиец, и 5000 км по дължината на КИТАЙ с острите зъбери на Хуаншан.

Пътеписът се допечатва 20 години по-късно поради подновения читателски интерес.

Сергей Герджиков е доктор на философските науки и професор във Философски факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работи във философия на науката, онтология, антропология, философия на културата и на Изтока, философия на езика. Изследванията му са реализирани в над 140 научни трудове и учебници, сред които 13 монографии и около 120 научни студии и статии към 2021. Той е съставител и преводач на 4 антологиици автор на над 25 учебници и помагала по философия и гражданско образование. Автор на книги с пътеписи. Вижте и изданието „Японски загадки“.

В каталога на издателството можете да откриете и новата книга с разкази на Сергей Герджиков - „Тела и светове“.

Редактор и коректор: Васил Койнарев
Художествено оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Българска, второ издание / меки корици / 13х20 см / 404 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7313-90-1

15,00 лв.