Гръмовержецът кръстосва моретата – Емилио Салгари

Книга втора от трилогията БЕРМУДСКИТЕ ПИРАТИ

ПЪРВА ЧАСТ - „Бермудските пирати“, ТРЕТА ЧАСТ - „Невероятните приключения на Каменна глава“

„Бермудските пирати“ е един от най-наситените с приключения романи на Емилио Салгари. Писан през 1909 година, той е изпълнен както с исторически събития, така и с художествена измислица на разигралите се битки по време на Американската война за независимост. Това е книга втора от трилогията със същото име. В нея проследяваме историята на английския баронет и корсар Уилям Маклелан, сражаващ се на страната на американците, и красивата Мери Уентуърт, отвлечена от неговия брат – маркиза на Халифакс, заел страната на англичаните.

След Битката при Бънкър Хил – мащабно сражение между английските и американските войски, разиграло се на 17 юни 1775 г., близо до Бостън, маркизът на Халифакс успява да избяга с пленената от него Мери Уентуърт. Капитан Маклелан влиза в няколко сражения със своя Гръмовержец, но корабът е повреден и той отново губи жената на сърцето си. Как ли ще успеят да му помогнат този път най-верните му пирати – бретанците Каменна глава и Малък пламък? Двамата смели мъже преживяват редица корабокрушения и десетки битки в името на любовта на своя капитан.

превод: Веселина Благоева
худ. оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Италианска, първо издание / меки корици / 13х20см / 292 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7313-98-7

15,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,00 лв.
Моля, изберете: