Евангелие на отровното дърво – Барбара Кингсолвър

„Евангелие на отровното дърво“ е история, разказана от съпругата и четирите дъщери на Нейтън Прайс, ожесточен мисионер баптист, който отвежда семейството си в Белгийско Конго през 1959 г. Те носят от дома си всичко, което вярват, че ще им потрябва. Но скоро разбират, че донесеното – от градинските семена до Светото писание – се трансформира пагубно на африканска земя. Следва напрегнат епос за трагичното разпадане на едно семейство и забележителна реконструкция на постколониална Африка в продължение на три десетилетия.

Барбара Кингсолвър е американска писателка, есеистка и поетеса. Нейната работа често се фокусира върху теми като социална справедливост, биоразнообразие и взаимодействието между хората и техните общности. Всяка нейна книга, публикувана от 1993 г. насам, е в списъка на бестселърите на The New York Times. Кингсолвър е носител на множество награди. Номинирана е за наградите PEN/Фокнър и Пулицър.

Въздействащата нова книга на Кингсолвър всъщност е старомоден роман от XIX век, разказ за грях и изкупление и за „мрачните потребности“ на историята, в духа на Натаниел Хоторн.
Мичико Какутани, Ню Йорк Таймс

Могъщ нов епос… С безкрайно уверени ръце авторката е вплела бодливите нишки на религията, политиката, расата, греха и изкуплението в нещо ужасно красиво.
Лос Анджелис Таймс Бук Ревю

Въздействащо… Кингсолвър е талантлива магьосница на словото.
Тайм

Красиво написано… Разказът на Кингсолвър за една семейна трагедия е нещо повече от добре раказана история… Той е много умело разгърнат на кървавия фон на политическите борби в Конго, които продължават и до днес.
Пийпъл

Трагично и забележително… Роман, който смесва екзотични приключения с ритъма на Стария завет, изтъкан от пророчества и проклятия.
Ю Ес Ей Тудей

Тази толкова увлекателна книга дължи своята дълбочина на проницателността и състраданието на Кингсолвър към Конго, към неговия народ с езика и вярванията му.
Бостън Глоуб

Най-впечатляващи са хуморът и проницателността, с които Кингсолвър описва един световен епос, доказвайки колко лично нещо може да бъде политиката.
Глемър

Завладяващо, лирично и ужасно достоверно.
Чикаго Трибюн

Многопластов, различен, роман за съзряването, но също така мъдър поглед към езика и културите.
Сан Диего Юнион-Трибюн

Майсторско представяне… Фино и изтънчено творение, третиращо епични теми с въображение, смелост и много любов.
Нюздей

Роман с авторитетно звучене, изпълнен с емоции.
Портланд Орегониан

Творбата на Кингсолвър е magnum opus, притча, съчетаваща библейска структура, библиография и достоверни африкански герои.
Атланта Джърнъл-Конститюшън

Превод: Цветелина Лакова
Худ. оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Американска, първо издание / меки корици / 16,5х23,5см / 582 стр. / година на издаване: 2023 / ISBN 978-619-7313-78-9

 

 

30,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 30,00 лв.
Моля, изберете: