Дрога. Пътуване във вълшебния и смъртоносен свят на дрогата и алкохола – Иван Първанов

В най-новата си книга „Дрога“ авторът насочва вниманието на читателите към една изключително важна тема, тази за наркотиците и тяхното участие в „написването“ на световната история. Проучванията му разкриват, че една голяма част от хората, участвали в промяната на света и неговата еволюция, всъщност са били в по-голяма, или по-малка степен зависими, или дори истински болестно пристрастени към наркотичните вещества.

Политици вземат важни решения за бъдещето на света под влияние на алкохол и дрога, изобретатели сътворяват предметите, без които днес не можем в своя живот и бит, също под въздействие на вещества, изострящи техните сетива. Най-великите културни дейци: поети, писатели, композитори, музиканти и художници, създават своите шедьоври в състояние на транс, причинен от хипнотизиращи вещества. Специално внимание в книгата е отделено и на спортистите и страстта им към допингиращите препарати, с които се дрогират в името на рекорда и славата.

В приложенията на книгата читателят може да се запознае с някои от най-разпространените наркотици и начинът им на действие.

Автор: Иван Първанов е роден в Елена през 1973 г. Завършил е история във Великотърновския университет. И макар да работи като журналист, неговото хоби си остава историята и документалистиката. Автор е на 11 книги на актуални и провокативни теми, сред които: „Ролята на диктаторите в световната история“, „Тероризъм“, „Терористични групировки по света и ислямския джихад“, „Политическите убийства у нас и по света“.

Художествено оформление: Виктория Видевска е млад художник илюстратор от Пловдив с уклон към приказното и племенното, какъвто е и профилът на „Ерове“. Отношението към детайла ѝ спечелва място в екипа на издателството, където разработва много от настоящите кориците на тази страница.

Характеристики: Българска, първо издание / меки корици / 13х20см / 438 стр. / година на издаване: 2022 / ISBN 978-619-7313-22-2

15,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,00 лв.
Моля, изберете: