Любов с вкус на лимони. Една съвременна история за Ромео и Жулиета от Града на липите – Димитър Никленов

Любовта между 17-годишната Елена и 20-годишния Виктор насочва вниманието към младите хора и техните семейства, както и към взаимоотношенията между деца и родители. Техните чисти и искрени любовни чувства контрастират на фона на пороците на новото „елитно“ общество и сблъсъка на икономическите интереси на двете семейства, натрупали богатствата си по различен път. За да спасят любовта и бъдещето си, те напускат тайно България с товарния кораб „Родина“, превозващ лимони.

Героите имат своите истински прототипи в Града на липите.

Димитър Никленов е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми за БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора. Негови пиеси за деца са поставяни в куклените театри на Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Търговище и др. Носител е на Националната награда за детска литература „Петя Караколева 2020“ и награди от международни конкурси. Негови приказки и пиеси са превеждани на персийски, английски, испански и руски език, както и в Македония. Член е на Съюза на българските писатели (СБП).

В каталога ни ще откриете и заглавието „Убийство в пропастта“ - сложно изграден многопластов сборник от четири криминовели, а в нашия импринт за детска литература „Ер малки“ ще откриете прекрасните „Приказки за лека нощ“.

худ. оформление: Виктория Видевска

Характеристики: Българска, трето издание / меки корици / 13х20 см / 192 стр. / година на издаване в България: 2022 / ISBN 978-619-7313-55-0

12,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,00 лв.
Моля, изберете: