За нас

Ерове е малко семейно издателство, основано от Тодор и Атанаска Станчеви, етнолози по призвание и професия, което стартира смело с превода на Дивашка жътва през 2015 г. Името му идва от общото название на две от най-характерните и специфични букви в българската азбука – голям и малък ер. Нарекохме го така, защото книгите излизащи под този знак са точно такива – с характер и за специална публика.

В Ерове държим на детайла, защото знаем, че това може да е препъни камъчето. Затова наблягаме на всеки процес от раждането на книгата, а използването на български кирилски шрифт е едно от тези неща. Шрифтовата система, която ще откриете в нашите издания се нарича Модерато и е разработена от доц. д-р Илия Груев, преподавател в катедра „Книга и печатна графика“ в НХА.

Друго, което ни отличава е експериментът. Ние сме дръзки както откъм съдържание, така и откъм визия. Даваме шанс на невероятни, предимно документални сюжети и неиздавани в България автори. Освен в реалното, ще се потопим надълбоко и в приказното и митичното, където може да очаквате, ще има много магия!

Надяваме се времето прекарано с нашите заглавия да бъде наситено само с положителни емоции, а още за нас, може да прочетете тук :)))